Veilig betalen via

Buikdansen Egypte

Het leven is als een ghaziya, ze danst voor iedereen slechts even.' Dit Egyptische spreekwoord, waarbij een 'ghaziya' een Egyptische danseres is, toont aan dat het buikdansen in de cultuur van het land staat gegraveerd. Egypte en het eeuwenoude buikdansen zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De Egyptenaren beweren zelfs dat deze sensuele kunstvorm zijn oorsprong kent in het land van de Nijl. En, deze claim wordt zeker versterkt met bewijzen. Muurschilderingen op graftombes uit het faraonische Egypte tonen aan dat het buikdansen al duizenden jaren voor vermaak zorgt. Tegenwoordig tijdens indrukwekkende shows, vroeger bij religieuze rituelen en feestjes van de farao. Voorop staat dat het 'belly-dancen' minstens zo mysterieus is als Egypte zelf.

Succesvolle buikdanseressen in Egypte hebben dezelfde status als beroemde filmsterren uit de Arabische wereld. Veel van hen zijn begonnen in clubs langs de Piramidenweg in Gizeh of aan de Sjaria 26 juli in Caïro. Wilt u zelf genieten van een prachtige voorstelling? In sommige door ons aangeboden hotels worden avondvoorstellingen gegeven.

Op een bruiloft van een rijke Egyptische familie is een optreden van een buikdanseres een groot spektakel. De grote sterren treden meestal 's avonds laat op en dansen tot diep in de nacht! Als u geluk heeft vindt zo'n bruiloft plaats tijdens uw verblijf in uw hotel!