Veilig betalen via
19 vakanties gevonden
alle Duiken

Duiken Egypte

Als er drie redenen zijn om naar Egypte af te reizen valt het duiken in de Rode Zee hier zeker onder. De duiker voelt zich in Egypte als een vis in het water. Weinig landen zijn zowel boven als onder water zo indrukwekkend als Egypte. Door de fantastische locaties in de Rode Zee groeiden langs de kust vergeten vissersplaatsjes uit tot bruisende duikoorden. Hurghada, El Gouna, Safaga, El Qusier, Marsa Alam en Hamata zijn de duikspots achter de Rode Zeebergen en aan de overkant vertegenwoordigen de omgeving in en rond Sharm el Sheikh en Dahab de duikspots in de Sinai.

Top bestemmingen

Top 3 Duiken

Hotel Turtle's Inn El Gouna - marinaHotel Turtle's Inn El Gouna - voorzijdeHotel Turtle's Inn El Gouna - strandHotel Turtle's Inn El Gouna - liggingHotel Turtle's Inn El Gouna - botenHotel Turtle's Inn El Gouna - zwembadHotel Turtle's Inn El Gouna - kamerHotel Turtle's Inn El Gouna - kamerHotel Turtle's Inn El Gouna - balkonHotel Turtle's Inn El Gouna - laguneHotel Turtle's Inn El Gouna - strandivanaf419,-Prijs p.p. op basis van:
- 2 personen
- 4 overnachtingen
- Vertrek vanaf Amsterdam
- Vertrekdatum: 14 Februari 2023
- Excl.: 19,50 Boekingskosten
- Excl.: 2,50 Calamiteitenfonds
- Excl.: 10,- SGR bijdrage

Duikhotel Turtle's Inn El Gouna

Egypte / El Gouna / El Gouna8++
  • Paradijs voor duikers en kitesurfers
  • Aan de kleurrijke jachthaven plaats Abu Tig Marina
  • Verblijf op basis van logies en ontbijt
bekijk vakantie
Hotel Dawar el Omda - zwembadHotel Dawar el Omda - buitenzijdeHotel Dawar el Omda - kamerHotel Dawar el Omda - chilloutHotel Dawar el Omda - restaurantHotel Dawar el Omda - zwembadHotel Dawar el Omda - balkonHotel Dawar el Omda - strandHotel Dawar el Omda - laguneivanaf385,-Prijs p.p. op basis van:
- 2 personen
- 4 overnachtingen
- Vertrek vanaf Amsterdam
- Vertrekdatum: 31 Januari 2023
- Excl.: 19,50 Boekingskosten
- Excl.: 2,50 Calamiteitenfonds
- Excl.: 10,- SGR bijdrage

Duikhotel Dawar El Omda

Egypte / El Gouna / El Gouna9++
  • Aduilts-only boutique hotel
  • In de stijl van een oud herenhuis
  • Verblijf op basis van logies en ontbijt
bekijk vakantie
Hotel Sultan Bey - laguneHotel Sultan Bey - terrasHotel Sultan Bey - kamerHotel Sultan Bey - strandHotel Sultan Bey - badkamerHotel Sultan Bey - receptieHotel Sultan Bey - kitesurfenHotel Sultan Bey - balkonHotel Sultan Bey - zwembadHotel Sultan Bey - bovenaanzichtivanaf395,-Prijs p.p. op basis van:
- 2 personen
- 4 overnachtingen
- Vertrek vanaf Amsterdam
- Vertrekdatum: 31 Januari 2023
- Excl.: 19,50 Boekingskosten
- Excl.: 2,50 Calamiteitenfonds
- Excl.: 10,- SGR bijdrage

Duikhotel Sultan Bey

Egypte / El Gouna / El Gouna9++
  • Gedecoreerd in Oriëntaalse stijl
  • Op loopafstand van het centrum
  • Kies uit logies en ontbijt of all inclusive
bekijk vakantie
bekijk alle Duiken

Het koraal

De mooie rifformaties waar u als duiker overheen dwaalt bestaan uit koraal. Het koraal wordt gezien als de tuin van de zee. Strikt genomen is dit niet waar, want in tegenstelling tot wat veel mensen denken is koraal geen (onderwater)plant, maar een dier. Koralen zijn hele kleine poliepen; wezentjes die kleine organismen eten. Als het koraal sterft, groeit de volgende generatie er gewoon bovenop waardoor prachtige uitgestrekte koraalriffen ontstaan. Dit systeem houdt het leven onder water in stand en is dus erg belangrijk.

Helaas eist het toerisme zijn tol; veel van de mooie koraalriffen in de Rode Zee zijn beschadigd of helemaal verdwenen. Dit komt vooral door (onervaren) duiktoeristen die graag een souvenir mee naar huis willen nemen of door onoplettende bootsmannen die hun anker overal in het water laten plonzen.. Er was dus genoeg reden om in 1996 de Rode Zee tot nationaal park te benoemen om zo, met behulp van rangers, het rif beter te kunnen beschermen. Dit is nodig, omdat anders de kleur en de toekomst van het rif verre van rooskleurig zijn!

Zelf kunt u helpen door het rif niet aan te raken, geen afval in de zee achter te laten of u niet te laten verleiden door souvenirs uit de Rode Zee die worden aangeboden op straat. Kijken en niet kopen dus! Bedenk ook dat de export van, bijvoorbeeld een stukje koraal, strafbaar is. Voor het beschermde Ras Mohammed Park is een limiet voor duikboten in het gebied vastgesteld om het rif niet te zwaar te belasten.

De duik

De Rode Zee in Egypte is erg geschikt (ook voor de portemonnee) om in het open water te leren duiken. U kunt een vijfdaagse cursus volgen om op te gaan voor uw eerste duikcertificaat. Er zijn langs de kust meer dan genoeg duikcentra te vinden. Veel van onze hotels werken samen met duikscholen en bieden u zo een totaalpakket aan waarbij de kamerhuur, vliegreis en de tarieven van de duikcursussen zitten inbegrepen. Gaat u voor het eerst duiken, vergeet dan niet een gezondheidsverklaring van de dokter mee te nemen uit uw eigen land.

Behoort u tot de meer ervaren duikers dan weet u waarschijnlijk dat het niet gebruikelijk is en vooral erg duur is om zelf een bootje en duikuitrusting te regelen. Wanneer u bij Egypte.nl een duikpakket boekt wordt u per groep en per boot naar betere koraalriffen gebracht waar u met uw flessen op uw rug enkele uren door de indrukwekkende onderwaterwereld van de Rode Zee kan dwalen.

U kunt ook meerdere dagen over de Rode Zee varen met een safariboot. Deze grotere duikboten staan beter bekend als ‘liveaboards’. Bent u een duiker met veel ervaring, zak dan de Rode Zeekust af tot in Marsa Alam. Hier vindt u veel spannende duikspots. Op sommige plaatsen, zoals in Sharm el Sheikh, is het zelfs mogelijk om zonder boot mooie gebieden met kleurrijk koraal te bezoeken.

U kunt ook bekende scheepswrakken gaan bekijken of nog spannender; duiken rond middernacht bij maanlicht. Voor een diversiteit aan duikclubs kunt u langs de Rode Zeekust onder andere terecht in de badplaatsen Hurghada, El Quseir, El Gouna en aan de overkant zijn er aan de Golf van Aquaba goeie duikcentra in Dahab, Sharm el Sheikh, Nuweiba of Taba.