Veilig betalen via

Sfinx: 8 daagse Cairo en Nijlcruise

pyramidgaccfegypt - gffbcepyramid - gfboat - gacbbbfedfu - geaegypt - geffeaegyptian - temple - gacegyptluxorluxor - gdftemplenileaswanegyptcairo - gebcccairo - gdbegypt - gcabdecairo - gbcegypt - gcbaSfinx: 8 daagse Cairo en Nijlcruiseis boekbaar vanaf: 1.599,-bekijk prijzenSfinx: 8 daagse Cairo en Nijlcruise prijzenScoort eenvan de 2 reviews10,0
 • Verblijf in 5* accommodatie en cruiseschip
 • Excursiepakket inclusief / gegarandeerd vertrek
 • Highlights: Piramides, Aswan, Tempel van Karnak, Tempel van Hatsjepsut

Direct naar prijzen

Hotelbeschrijving

SFINX: 8 DAAGSE RONDREIS INCL. CAIRO EN CRUISE OVER DE NIJL

Deze rondreis gaat langs alle belangrijke monumenten in een korte periode. Inclusief Cairo, cruise & uitgebreid excursiepakket.

M/S Renaissance 1   M/S Renaissance 2

Accommodatie: M/S Renaissance, Luxor - Aswan, Nijlcruise

DAG 1: AANKOMST LUXOR (VIA CAIRO) / START NIJLCRUISE - Startpunt van uw reis is de oude hoofdstad van Opper-Egypte, Luxor. De hoeveelheid archeologische schatten in deze omgeving is overweldigend. Direct na aankomst op de luchthaven brengt één van onze gidsen u naar het cruiseschip, waar u de komende zeven nachten verblijft op basis van vol pension. Uw avontuur kan beginnen!

DAG 2: LUXOR EXCURSIES  - 's Morgens staat u vroeg op voor een bezoek aan de westelijke oever van Luxor. In de Vallei der Koningen ziet u de eeuwenoude graven van farao’s uit het nieuwe rijk. U bewondert de tempel van Hatsjepsoet, één van de weinige vrouwelijke farao’s. En u aanschouwt de kolossen van Memnon, twee gigantische standbeelden van farao Amenhotep III. 's Avonds kunt u optioneel een Sound & Light-show bij de tempel van Karnak bijboeken. Een unieke voorstelling die met indrukwekkende middelen het verhaal vertelt van de tempels en de farao’s. U overnacht aan boord van het schip.

DAG 3: LUXOR EXCURSIES / VAREN VIA ESNA NAAR EDFU - Voordat de zon op zijn heetst is, bezoekt u de oostelijke oever van Luxor. U wandelt door de belangrijke tempelcomplexen van Luxor en Karnak. De enorme wanden zijn rijkelijk versierd met reliëfs van oude Egyptische rituelen, het heeft iets magisch. Uw gids vertelt u alles over de historische waarde van deze gebouwen. Na de lunch vaart u via Esna naar de stad Edfu tijdens een gezellige cocktail party. Diner en overnachting in Edfu.

DAG 4: EDFU & KOM OMBO EXCURSIE / ASWAN -Edfu staat vooral bekend om de Tempel van Horus. Het gebouw ter ere van de god van de hemel is een van de best bewaarde tempels van heel Egypte. U hebt in de ochtend alle tijd om samen met uw gids het meesterwerk te bezichtigen. Tijdens de lunch vaart u naar Kom Ombo waar u de dubbele tempel van Kom Ombo zult bezoeken. Dit is de enige Egyptische tempel die voor twee goden is gebouwd, de krokodillengod Sobek en de valkengod Horus. Tijdens het diner zet het schip koers naar Aswan.

DAG 5: ASWAN EXCURSIE / CAIRO - In Aswan neemt de gids u mee naar de hoge Aswan dam. Ook neemt u een kijkje bij de granietgroeven en de Philaetempel op het eilandje Agilkia. De lunch wordt aan boord geserveerd. Op het middagprogramma staat een unieke traditionele zeiltocht. Met een feluca vaart u naar de botanische tuinen. 's avonds vliegt u door naar Cairo.

pyramids park resort 1    pyramids park resort 2

Accommodatie: Pyramids Park Resort, Giza, Cairo

DAG 6: CAIRO / PYRAMIDES, SFINX EN MUSEUM - Onze chauffeur haalt u en uw gids na het ontbijt op voor een uitgebreide excursiedag vol hoogtepunten. Allereerst bezoekt u de wereldberoemde Piramiden van Cheops, Chefren en Mykerinos en de Sfinx bij Gizeh. Optioneel is een bezoek aan het Solar schip tegenover de Piramide van Cheops (extra entree ter plaatse). Daarna gaat u naar het Egyptisch Museum. Het mooiste archeologiemuseum van de wereld, waar onder andere het Gouden Masker van Toetanchamon te bewonderen is. Optioneel kunt u ook de mummiekamer van het museum bezichtigen (extra entree ter plaatse)

DAG 7: CAIRO - Deze dag in Caïro kunt u zelf indelen. U hebt de optie om een of twee excursies bij te boeken. Zo kunt u naar de oud-Egyptische stad Memphis en het necropolis Sakkara of Caïro verkennen. Kiest u voor Caïro verkennen, dan neemt de gids u mee naar de citadel van Saladin. U heeft een prachtig uitzicht over de stad. Daarna bezichtigt u de statige Mohammed Ali Moskee. De minaretten van dit prachtige gebouw zijn vanuit de hele stad te zien. Na de lunch staat een bezoek aan de Khan El-Khalili bazaar op het programma. U kijkt uw ogen uit!

DAG 8: TERUGREIS - Het is tijd om naar huis te gaan. Een paar uur voor vertrek wordt u per transfer naar de luchthaven van Cairo gebracht voor uw reis naar Amsterdam. Deze unieke reis vergeet u nooit meer.

 • Het programma kan zonder bericht vooraf gewijzigd worden vanwege organisatorische redenen of veiligheidsmaatregelen.
 • Het programma kan wijzigen, maar niet de te bezoeken bezienswaardigheden.

INBEGREPEN

 • Vlucht Amsterdam - Luxor (via Cairo) en Cairo - Amsterdam met EgyptAir.
 • Vlucht Caïro - Luxor met EgyptAir.
 • 23KG ruimbagage, 8KG handbagage
 • Maaltijden en frisdranken aan boord van het vliegtuig
 • 4 nachten aan boord van de cruise M/S Renaissance op basis van vol pension op het standaarddek (kamerupgrades mogelijk)
 • 3 nachten in het Pyramids Park Resort op basis van logies & ontbijt
 • Excursies in Luxor, Edfu, Kom Ombo en Aswan
 • Excursies in Caïro: de Piramiden van Gizeh, de Sphinx en het Egyptisch Museum
 • Alle entreegelden m.b.t. de excursies
 • Bijdrage Calamiteitenfonds (niet in vanafprijs)
 • Alle transfers

NIET INBEGREPEN

 • Fooien: 39 euro p.p. (ter plaatse te voldoen)
 • Visum kosten
 • Reis- of annuleringsverzekering (optioneel bij te boeken, zie 'Prijzen & Boeken')
 • Overige uitgaven

Locatie

Sfinx: 8 daagse Cairo en Nijlcruise

LandEgypte
RegioCairo
PlaatsCairo - nijlcruise

Beoordelingen

Onderdelen Reis

Deze reis bestaat uit losse onderdelen (mogelijke onderdelen zijn vlucht, hotel, autohuur, excursies, transfers) en wordt in opdracht van de hoofdboeker vastgelegd. Er wordt gebruik gemaakt van de voordeligste tarieven, die dagelijks door de reisdienstverschaffers worden aangeboden. Voor deze boeking bemiddelt deze website in opdracht van Gomundo, welke de reisonderdelen op naam van de klant vastlegt. Naast de algemene voorwaarden van deze website zijn tevens de algemene voorwaarden van Gomundo hierop van toepassing. Deze reis valt onder de SGR dekking van Gomundo (m.u.v. reizen bestaande uit slechts een losse vlucht). Op deze overeenkomst is de garantieregeling van het Calamiteitenfonds van toepassing. Je kunt de voorwaarden vinden in de garantieregeling. Op verzoek stuurt het Calamiteitenfonds deze voorwaarden toe..

Inclusief

 • Vlucht
 • Hotel
 • Handbagage
 • Transfers
 • Toeristenbelasting

Optioneel

 • Ruimbagage
 • Optionele excursies
 • Toe te voegen op volgende pagina

Exclusief

 • Visumkosten

beschikbaarheid

Egypte.nl haalt de goedkoopste prijzen voor je op.
Bekijk prijzen.
Egypte.nl haalt de goedkoopste prijzen voor je op.
Bekijk prijzen.
Sluiten

Accommodatie

Zonder accommodatie
Selecteer een datum
HotelSfinx: 8 daagse Cairo en Nijlcruise
Aantal dagen
Aantal nachten
Aantal pers.
Verzorging
Kamertype
Check-in
Check-out

vlucht

Zonder vlucht
Heenvlucht
Luchthaven A
Luchthaven B
+ € 0,-? - ?Airline onbekend
Terugvlucht
Luchthaven B
Luchthaven A
+ € 0,-? - ?Airline onbekend

Prijs

Prijs per persoon +
  - Hotel
  - Vlucht
  - Huurauto
Boekingskosten19,50
Calamiteitenfonds
i
2,50
Verzekeringskosten +
Totaal
Totaal
De getoonde prijzen kunnen wij alleen vandaag garanderen
Deze reis nu boeken
ZEKERHEDEN
Voor deze boeking bemiddelt Egypte.nl in opdracht van Gomundo. Deze reis valt onder de SGR dekking van Gomundo.

Beoordelingen