Veilig betalen via

Excursies Cairo

Cairo by Night

Maak kennis met een stad die nooit slaapt! Deze overweldigende stad is een ervaring op zich. Geniet van een totaal andere cultuur en dompel uzelf onder in de bruisende Arabische hectiek van Cairo! Bij deze excursie maakt u kennis met Cairo bij nacht, een unieke ervaring.

Dagexcursie Alexandrie inclusief lunch

's Ochtends om 07.00 uur wordt u bij uw hotel opgehaald voor een ca. 2,5 uur durende rit naar Alexandrië. Tijdens deze dagexcursie bezoekt u de catacombes, de Zuil van Pompeius, de Nationale Bibliotheek en de Qaitbay Citadel (van de buitenkant). U sluit de middag af met een lunch bij een visrestaurant (drankjes zijn niet inbegrepen). U bent weer terug in Cairo rond 17.30 uur.

Diner aan de Nijl inclusief show

Dineren in stijl aan de Nijl tijdens een spetterende show! Ervaar tijdens de show de typische Egyptische sfeer en laat u vermaken door Egyptische buikdanseressen en zangers!

Faraonisch dorp inclusief lunch

Breng de dag door in Oud-Egypte in het Faraonische Dorp. Wandel rond en ontmoet alle lagen van de bevolking, van de farao's tot de piramidewerkers, bootmakers en boeren. U wordt rond 10:30 uur bij uw hotel opgehaald. Ontdek hoe de Egyptenaren toen leefden en hun tijd doorbrachten onder de Oud-Egyptische zon. Hier kunt u leren hoe mensen werden gemummificeerd, wat ze geloofden en waarom ze die schitterende monumenten bouwden, waarvoor men al eeuwen naar Egypte afreist. Een dag in het Faraonische Dorp is leerzaam. U begrijpt meer van de tempels, piramiden en tombes op een leuke manier tijdens uw verblijf in Cairo. U bezoekt het musea van de president Nasser en Sadaat. U zult veel genieten met dit bezoek waar u alles live te zien krijgt. Na afloop krijgt u een lunch (drankjes niet inbegrepen),waarna u rond 15:00 uur terug bent in uw hotel.

Khan el Khalili Bazaar inclusief diner

Khan El-Khalili is de grootste soek ter wereld, gelegen in Cairo. De markt is ontstaan aan het eind van de veertiende eeuw en was in het verleden in trek bij de rondreizende handelskaravanen vanuit Afrika, het Midden-Oosten en Azië. De markt komt pas echt tot leven aan het eind van de dag. Om die reden wordt u omstreeks 18:30 uur bij uw hotel opgehaald. U krijgt op de bazaar de mogelijkheid om deze te verkennen, te shoppen en foto's te maken in de prachtige steegjes van de bazaar. U sluit uw avond af met een heerlijk Egyptisch diner (drankjes niet inbegrepen). Omstreeks 21:30 uur bent u terug bij uw hotel.

Koptisch Cairo

U wordt rond 09:30 uur opgehaald bij uw hotel om een ander aspect van Caïro te ontdekken, namelijk het oude Koptische gedeelte. U begint met een bezoek aan de kerk van Sint Sergius en St. Bacchus, ook bekend als de Abu Sergakerk. De Koptische traditie verhaalt dat de kerk werd gebouwd op de plek waar de Heilige familie ooit rustte op doorreis in Egypte. Daarna bezoekt u de Hangende Kerk. Deze kerk behoort ongetwijfeld tot een van de indrukwekkendste van Caïro. De term hangende kerk komt voort uit het feit dat de constructie van de kerk over de zuidpoort van het Babylonfort hangt. U eindigt de excursie met een bezoek aan de Ben Ezra-synagoge. Deze plaats is voor de joden in Egypte altijd een heilige plaats geweest. Volgens hen staat de synagoge op de plaats waar Mozes als baby tussen het riet gevonden werd. Tot slot krijgt u een lunch (drankjes niet inbegrepen) en bent u omstreeks 14:00 uur terug in het hotel.

Memphis & Sakkara

Tijdens deze halve dagexcursie brengt u een bezoek aan de legendarische stad Memphis. Dit is één van de oudste steden op Aarde en was jarenlang de hoofdstad van Egypte tijdens het Oude Rijk. U vindt er het beeld van Ramses II en de Alabaster Sphinx. In Sakkara staat de trappiramide van Djoser. Dit is de bekendste en tegelijkertijd de oudste piramide ter wereld!

Moskee, Citadel en Khan el Khalili bazaar

Tijdens deze excursie brengt u eerst een bezoek aan het Islamitisch gedeelte van Cairo met de Mohamed Ali Moskee en de Citadel van Salah el Din. Hier heb je een fantastisch uitzicht over heel Cairo! Na de lunch kunt u naar hartenlust shoppen voor souvenirs in de Khan el Khalili bazaar. Dwalend door de straten en over de bazaars, met op de achtergrond het geluid van de traditionele gebedsoproepen, proeft u de authentieke sfeer van deze Arabische stad.

Piramides, Sphinx & Museum incl. lunch

Tijdens deze excursie brengt u een bezoek van aan de wereldberoemde Piramiden van Gizeh en de Sphinx. De Piramiden van Gizeh is één van de zeven wereldwonderen! Deze oude cultuurschatten van Egypte mag u zeker niet missen! Daarnaast brengt u een bezoek aan het Egyptisch Museum met onder andere de mummies en het gouden masker van Toetanchamon. Deze excursie is een absolute aanrader wanneer u in Cairo bent! Dit is een halve dagexcursie en de lunch is inbegrepen in een typisch Egyptisch restaurant.

Sound & Light show bij de Piramides

Groots opgezet spektakel bij de indrukwekkendste piramiden ter wereld! Raak onder de indruk van deze schitterende show met als achtergronddecor de Piramiden van Gizeh en de Sphinx! De show vertelt het verhaal van de bouw van de Piramiden en de geschiedenis van bekende personen uit het oude Egypte. Een show die u zeker niet wilt missen als u in Cairo bent!

VRAGEN, RESERVERINGEN OF PROBLEMEN

Egypte.nl werkt op locatie samen met NTS (National Travel Service). Zij zijn uw eerste contactpersoon voor al uw vragen, excursie reserveringen en/of bij problemen. NTS verzorgt uw transfer, komt u opzoeken in uw hotel en is 24/7 voor u bereikbaar.

Adres in Cairo: 22 Kasr El Nil Street, Cairo

Tel: +202 23927588 Tel 2: +202 23950693