Veilig betalen via

Visum Egypte

VISUM EGYPTE
 
Zoals de meeste landen in de wereld, kent Egypte verschillende soorten visa die kunnen worden aangevraagd. Iedereen heeft een visum nodig om naar Egypte te mogen afreizen. Het toeristisch visum kunt u ter plaatse aanschaffen op de luchthaven in Egypte.  Dit verzorgen wij voor u als u uw reis via Egypte.nl boekt.
Reizigers met een andere nationaliteit dan de Nederlandse of Belgische, maar die wel een paspoort uit een EU-lidstaat hebben, kunnen via Egypte.nl een visum aanvragen. Overige nationaliteiten dienen zelf hun visum te regelen. Voor actuele visum- en paspoortinformatie kunt u contact op te nemen met de Egyptische ambassade in Den Haag.
 

VISUM BIJ DE AMBASSADE

Egypte kent, zoals de meeste landen, een fysiek visum dat bij de ambassade aangevraagd moet worden. Meestal moet voor het aanvragen van een fysiek visum twee maal een bezoek aan de ambassade worden gebracht; eenmaal om de juiste documenten aan te leveren voor uw aanvraag en de tweede keer om het visum zelf op te halen.
De vereisten om er een aan te vragen zijn onder andere:
•    U moet in het bezit zijn van een paspoort dat nog minstens 8 maanden geldig is vanaf het moment dat u in Egypte aankomt.
•    Als u bij familie of vrienden in Egypte verblijft, moet u een uitnodigingsbrief van hen hebben.
•    Er kan om een reisschema worden gevraagd, met daarin al uw geboekte vluchten en accommodaties.
•    Kinderen hebben elk een eigen visum nodig, ongeacht hun leeftijd. Zij moeten ook een eigen paspoort hebben.

Ambassade van Egypte
Badhuisweg 92
2587 CL Den Haag
Tel +31 (0)70 - 3542000
 

PASPOORT

Iedereen heeft een eigen paspoort nodig om naar Egypte te mogen afreizen (dus ook kinderen en baby's). Het paspoort moet minimaal 6 maanden geldig bij terugkomst (zowel voor toeristen als zakenreizigers). Reizigers met een Belgische nationaliteit voldoen ook met een identiteitskaart, deze dient 6 maanden geldig te zijn bij binnenkomst. Daarnaast dient u 2 pasfoto's mee te nemen. Het kartonnen bewijs van identiteit wordt niet meer aanvaard.


BELANGRIJK

Het kan voorkomen dat de paspoort -en visuminformatie op Egypte.nl niet overeenkomt met de werkelijkheid. Dit kan het gevolg zijn van het feit dat de door Egypte.nl verschafte informatie gevoelig is voor verandering. Egypte.nl probeert de informatie zo actueel mogelijk te houden. Egypte.nlaanvaardt echter geen enkele aansprakelijkheid voor schade ontstaan door het gebruik maken van, of vertrouwen op de door of namens haar verschafte informatie. Het is dus te allen tijde uw eigen verantwoordelijkheid om over de juiste reisdocumenten te beschikken. Bent u niet zeker of dit het geval is, informeert u dan tijdig bij de officiële instanties.