Veilig betalen via

E-visum Egypte

Het digitale visum Egypte aanvragen

Zoals de meeste landen in de wereld, kent Egypte verschillende soorten visa die kunnen worden aangevraagd. Het elektronische visum (e-visum) voor Egypte is het gemakkelijkst aan te vragen. Er zijn echter een aantal strikte vereisten aan verbonden. Lees meer over het aanvragen van een e-visum Egypte.

Online visum of visum bij de ambassade

Egypte kent, zoals de meeste landen, een fysiek visum dat bij de ambassade aangevraagd moet worden. Meestal moet voor het aanvragen van een fysiek visum twee maal een bezoek aan de ambassade worden gebracht; eenmaal om de juiste documenten aan te leveren voor uw aanvraag en de tweede keer om het visum zelf op te halen.

In de afgelopen jaren zijn steeds meer landen overgeschakeld op een gedigitaliseerde versie van hun visumaanvraagsysteem. Kenia, bijvoorbeeld, heeft onlangs aangekondigd dat visa niet langer bij ambassades kunnen worden aangevraagd, maar dat alles online moet gebeuren. Hoewel de meeste landen nog steeds fysieke visa aanbieden, worden de digitale visa of e-visa steeds populairder.

Aangezien alles in verband met de aanvraag van een e-visum online gebeurt, is er geen bezoek aan de ambassade vereist. Daardoor verloopt het proces veel sneller en is het ook een stuk goedkoper. Het elektronische visum voor Egypte wordt bijvoorbeeld meestal binnen enkele dagen goedgekeurd, terwijl de verwerking van een fysiek visum weken of zelfs maanden in beslag kan nemen.

E-visum Egypte

In 2017 introduceerde Egypte haar eigen versie van het elektronisch visum, het e-visum Egypte. De vereisten om er een aan te vragen zijn onder andere:

- U moet in het bezit zijn van een paspoort dat nog minstens 8 maanden geldig is vanaf het moment dat u in Egypte aankomt.

- Als u bij familie of vrienden in Egypte verblijft, moet u een uitnodigingsbrief van hen hebben.

- Er kan om een reisschema worden gevraagd, met daarin al uw geboekte vluchten en accommodaties.

- Kinderen hebben elk een eigen visum nodig, ongeacht hun leeftijd. Zij moeten ook een eigen paspoort hebben.

Het digitale visum voor Egypte is 90 dagen geldig. Dit betekent echter niet dat u ook voor die periode in het land mag blijven. De maximale verblijfsduur met een e-visum voor Egypte is 30 dagen. Overschrijding van de geldigheidstermijn van uw visum Egypte kan leiden tot boetes of zelfs uitzetting.

Het e-visum Egypte kent twee varianten: een "single entry" visum en een "multiple entry" visum. Beide varianten hebben dezelfde geldigheidstermijn en ook geldt dezelfde maximale verblijfsduur. Met het "multiple entry"-type kunt u echter meerdere keren met hetzelfde visum naar Egypte reizen binnen de totale geldigheidsduur. De single entry variant kan slechts één keer worden gebruikt; voor volgende reizen moet een nieuw visum Egypte worden aangevraagd.

Toekomstplannen voor het visum Egypte

Onlangs kondigde de Egyptische premier Mostafa Madbouly aan dat de geldigheidsduur en de verblijfsduur van het digitale toeristenvisum voor Egypte zullen worden verlengd. Zoals hierboven opgemerkt, zijn deze momenteel respectievelijk 90 en 30 dagen.. In de toekomst zal het e-visum Egypte 5 jaar geldig zijn, met een maximale verblijfsduur van 90 dagen.