Veilig betalen via

Beste reistijd Egypte

U wilt weten wat de beste reistijd voor Egypte is? Daar kunnen wij kort over zijn want u kunt het hele jaar door prima door Egypte reizen! Daarnaast bent u er zo...de vliegtijd van Amsterdam naar Egypte bedraagt ongeveer 4,5 (Caïro) tot 5 uur (Rode Zee).

Uiteraard kunnen de temperaturen verschillen per regio en per periode maar voorop staat dat Egypte een buitengewoon zon-zekere bestemming is, zodat u dit prachtige land zowel in de zomer als in de winter kunt ontdekken!

De zon is het hele jaar door aanwezig zodat u heerlijk van het strand van de Rode Zee kunt genieten. De wintermaanden brengen u temperaturen van ongeveer 20 graden en de temperaturen aan de Rode Zee kunnen in de zomermaanden oplopen tot 37 graden. Daarnaast is het in Egypte mogelijk om het hele jaar door te duiken. De watertemperatuur van de Rode Zee is eigenlijk altijd minimaal 20 graden.

De temperaturen in het noorden van Egypte (Caïro bijvoorbeeld) zijn ook aangenaam. In de wintermaanden kan het in bijvoorbeeld Caïro wel wat afkoelen en soms valt er een bui. Wilt u cultuur opsnuiven in Luxor tijdens de zomermaanden dan dient u wel bestand te zijn tegen temperaturen van 40 graden. Wij adviseren u om genoeg water mee te nemen tijdens de excursies! Bedenkt u zich echter ook dat de warmte in een land als Egypte goed te doen is door de lage luchtvochtigheid.

Wilt u dus genieten van de heerlijke Egyptische zon? Bekijk dan hier onze rondreizen en strandvakanties.