Veilig betalen via

Bagage Egypte

Wat moet ik allemaal meenemen als ik naar Egypte ga? U weet waarschijnlijk zelf wel wat er allemaal in uw koffer moet, maar er zijn toch een aantal specifieke zaken die juist in Egypte erg goed van pas kunnen komen. Wat u meeneemt hangt af van de soort reis die u gaat maken, het gebied waar u heen gaat en de periode van het jaar... Er zijn een aantal regels voor uw bagage tijdens uw vlucht, bijvoorbeeld voor een duikuitrusting. Voor uitgebreide informatie kunt u de website van de luchtvaartmaatschappij(en) waar u mee vliegt controleren.

Papieren (+ kopieën van)

Paspoort en (toeristen)visum

Ticket

Verzekeringspapieren

Rijbewijs

Pinpas / Creditcard

Handig

Zonnebrandcrème – Neemt u een hoge factor mee. Vaak is in Egypte niet hoger dan factor 8 te krijgen terwijl factor 20 zeker aan te raden is. Uzelf beschermen tegen de zon is erg belangrijk in een land waar de temperatuur de 40 graden haalt.

Moneybelt - Een tasje dat u onder uw kleding draagt waarin u uw belangrijke papieren en passen 'verstopt'.

Alarmklok – Wilt u een bezienswaardigheid gaan bezoeken is het aan te raden dit zo vroeg mogelijk te doen. Vaak wordt er al om 5.00 vertrokken en is een alarmklok onontbeerlijk. Het is vaak te warm om midden op de dag door het Dal der Koningen te wandelen of de Piramiden van Gizeh te bezoeken. Excursies vertrekken al in alle vroegte naar de bekende bezienswaardigheden. (Video) camera – Een fototoestel (of videocamera) mag u absoluut niet vergeten om alle hoogtepunten vast te leggen.

Opladers - Voor uw camera, telefoon en adere elektrische apparaten

Universeel geldige verloopstekker - Alhoewel Egypte net als Nederland een voltage van 220 V kent, is het verstandig een verloopstekker / adapter mee te nemen omdat op sommige plekken nog 110 V voor komt.

Verrekijker – In Egypte zult u heel wat tegenkomen dat u graag van dichter bij zou willen bekijken. Wat dacht u van de vele vogelsoorten rond het Lake Nassermeer?

Reisgids – Een gids met Arabische vertalingen is bijvoorbeeld erg handig om de busnummers te kunnen lezen in een drukke stad of om u uit de voeten te maken bij een Egyptenaar die geen Engels spreekt.

Zonnebril – Bescherm uw ogen tegen de UV-straling van de warme Egypte-zon.

Medicijnen - Als u regelmatig medicijnen gebruikt, vraag dan uw arts of apotheker om een zogenaamd geneesmiddelenpaspoort.

Rugzak - Wanneer u een dagtocht gaat maken, is een rugzak erg handig voor uw bagage voor die dag.

Zaklampje – Tijdens een excursie door een graftombe of donkere tempel is dit erg handig.

Slaapzak – Misschien besluit u, onverwachts, een kamelentocht te maken door de woestijn en te overnachten onder de sterrenhemel. Met name het gebergte van de Sinai en in de Westelijke Woestijn kan de temperatuur na zonsondergang sterk dalen.

Kleding (afhankelijk van het gebied en de periode waar u heen gaat in Egypte)

Zwemkleding

Petje / Hoed

Warme trui

Broek

Driekwart broek / Rok minstens tot de knieën (korter is lang niet overal gepast vanwege cultuurverschillen in kleding)

T-shirts

Stevige wandelschoenen