Veilig betalen via

Varen over de nijl

Tegenwoordig bepalen de duizenden Egyptische zeilbootjes, de felucca’s, het beeld op de Nijl en zijn tegelijkertijd een toeristische trekpleister. Om de rivier vormt zich de Nijlvallei. Het zuidelijke gedeelte is met z’n mooie omgeving en het vriendelijke Nubische volk, het meest aantrekkelijk om doorheen te reizen. Hier wordt de strook van vruchtbaar grond en sierlijke dadelpalmen smaller en komen de zandheuvels van de Westelijke Woestijn dichterbij. Per cruiseschip volgt u de mooiste en meest uitgebreide route over de ‘levensader van Egypte’. Via Luxor, langs Esna en Edfu, loopt de rivier uit in het Lake Nasser Meer. Vroeger maakte toeristen al avontuurlijke tochten naar het zuidelijk gelegen Aswan met zogehete dahabiehs (grote zeilboten). De Nijl was ook een belangrijke handelsroute voor graanschepen. Ook waren er overal papyrusboten actief. In deze boot gingen bewoners van de Nijlvallei, bewapend met een harpoen, op jacht naar vis en zelfs krokodillen! Ook werden vanuit de papyrusboot verschillende soorten vogels gevangen.

Tocht per felucca

De Nijl, die door de Oostelijke Woestijn en de Nijlvallei tot aan Cairo loopt, is een rivier die een prachtig landschap doorkruist en uniek is om doorheen te zeilen. Deze ‘levensader van Egypte’ is nu en in vroegere tijden niet alleen goed geweest voor het transport van goederen. Een tocht over de Nijl is een klassieke reis. Vandaag de dag kunt u op de rivier mooie zeiltochten maken in een felucca. Dit is een stijlvolle Egyptische boot met een langwerpig zeil die smal uitloopt in een langwerpige punt. Vooral tussen Luxor en Aswan vaart u door een indrukwekkende omgeving van oude ruïnen, tempels, sierlijke palmbomen en.. nog meer felucca’s! Wandelt u langs de Nijl dan ontkomt u niet aan de tientallen zeilboten die over de rivier glijden. Een feluccatocht van een paar dagen is een avontuurlijke ervaring. Overdag voert een zuidelijke wind u mee door een mooi stukje Egypte en tegen de avond gaat u aan wal om even te relaxen rond het kampvuur. In een felucca gaan tussen de 2 en 12 personen. Veel kapiteins van de felucca’s zijn Nubiers en erg gastvrij. U heeft kans dat ze u tijdens een tochtje over de Nijl uitnodigen om bij een stop thee te komen drinken in hun huis. Tijdens de Nijlcruise die u kan boeken via Egypte.nl gaat u ook een dag mee op een felucca!

Tocht per cruiseschip

Reis over de Nijl in stijl! Het varen over deze langste rivier ter wereld kan namelijk ook in een luxe cruiseschip die u voorziet van goede slaapplaatsen, lekker eten en bovenal; een prachtig uitzicht vanaf het dek. Tussen het water van Aswan en Luxor zijn maar liefst 250 van deze cruiseschepen actief. Vertrekt u vanaf Luxor richting Aswan doet u er meestal een dag langer over dan andersom, omdat u dan tegen de Nijlstroom invaart. U kunt bij Egypte.nl een Nijlcruise boeken. Vanaf Luxor vertrekken de meeste boten. Onze ‘Nijlboot’ is uitgerust met een restaurant, bar, ruime kamers en een zwembad op het dek. Varend over de Nijl worden er stops gemaakt bij verschillende tempels (zoals de tempel van Kom Ombo) maar u kunt ook gewoon lekker blijven liggen om tezonnen op het dek, genietend van uw cocktail en het mooie uitzicht. Tegen een bergachtige achtergrond zult u een fantastische vakantie hebben met veel zon en een uitgestrekt klimaat.