Veilig betalen via

Naama Bay

Na'ama Bay is het noordelijk gelegen broertje van Sharm el Sheikh. Deze bruisende strandbestemming is meer een wijk of baai van Sharm te noemen dan een geheel aparte stad. Waar Na'ama Bay begin jaren '80 nog een anoniem vissersdorpje was, domineren tegenwoordig lange strips van hotels, barretjes en winkeltjes het strand- en straatbeeld.

Naast het scharrelen tussen souvenirshops op de boulevard of het hijsen aan een appel shisha (waterpijp) is ook hier het duiken de voornaamste activiteit. Rondom Na'ama Bay treft u ruim 15 duikspots aan. De onderwaterflora van deze plekken is makkelijk te bereiken vanaf de kant en de beginnende duiker kan hier goed uit de zwemvliezen! Met name in deze nabijgelegen duikplekken geldt dat u niet alleen oog moet hebben voor de prachtige vissen, maar ook voor het behoud van het koraal.

Snorkelaars moeten zeker een duik nemen rond de Far Garden. Daarnaast is het ook het Ras Um Sid een uitstekende plek voor een snorkelsafari. Dit rif is gelegen rond een privé strand (zoals inmiddels vele rond en in Sharm el Sheikh) en tegen een achtergrond van een imposante vuurtoren. Onthoud dat u in Na'ama Bay komt voor bedrijvigheid en drukte, en dat u voor meer rust afzakt richting het oude en charmante centrum van Sharm!