Veilig betalen via

Thuis komen in Egypte

2022-02-22

THUIS KOMEN IN EGYPTE

Egypte voelt na al die jaren nog steeds als mijn 2e thuis. Ik kom er nu al zo een 40 jaar en dat gevoel verandert nooit.

Houdt u ook zo van de zon, heerlijk eten en een ongelooflijk bijzondere cultuur met vriendelijke mensen en daarnaast een relaxte sfeer. Heeft u de beslissing genomen om eindelijk eens te gaan kijken in dit bijzondere land, dan mag u dit niet missen. Gun u zelf de tijd om te ervaren.

  1. Te beginnen in Cairo met de piramiden van Giza en de Sfinx. Het is en blijft een magische plek.
  2. Dompel je onder in de hectische miljoenenstad Cairo, waar je het oude Cairo niet mag missen, maar ook de Khan el Khalili bazaars met al dat prachtige handwerk en kruiden, waar je heerlijk kunt struinen, maar ook heel gezellig een bakkie kunt doen en het leven aan je voorbij kunt laten gaan. Het Tahrir plein bij de Nijl waar de revolutie vorm kreeg, maar waar ook het oudheidkundig museum van Cairo staat, waar de kunstschatten  overgeheveld gaan worden naar het nieuwe gebouw naast de piramiden. Je kunt hier wel een week doorbrengen, zoveel oudheidkundige vondsten zijn hier te bewonderen.
  3. Een boottocht op de Nijl met een felucca. Dit kan in Cairo maar nog mooier als een Nijlcruise tussen Luxor en Aswan waar de vele tempelcomplexen u zullen verbazen, maar ook het alledaagse leven.
  4. De diverse tempelcomplexen op de beide oevers van de Nijl in Luxor geven je een inkijkje in de eeuwen voor ons.
  5. De stad Aswan met haar trotse Nubische inwoners met het  tempelcomplex op het eiland Philae, de waterdammen in de Nijl, de onafgemaakte obelisk, de botanische tuinen van Elephantine eiland, maar ook niet te vergeten
  6. Het tempelcomplex van Ramses de II in Abu Simbel helemaal in het zuiden van Egypte. Dit complex is met de hulp van Unesco verplaatst naar de oevers van de Nijl na het ontstaan van het Nasser meer in 7 jaar tijd. Dit ongelooflijke tempelcomplex heeft het meest indruk op mij gemaakt.
  7. De Sinai waar nog bedoeien in de woestijn wonen zoals eeuwen terug en waar de prachtige onderwaterwereld om de woestijn heen u niet meer los zal laten. De geuren, de kleuren, de rust en de ruimte. U gaat er terug in de tijd. Beklim ook de berg Mozes met het beroemde St. Katharina klooster.
  8. Na alle indrukken geeft de rode zee kust in Egypte u rust en ruimte, zon, zee, strand, heerlijke hotels, heerlijk eten. In Hurghada, El Quseir, Port Ghalib en nog veel meer.
  9. De onderwaterwereld van de Rode Zee is fantastisch. Snorkelen, duiken, duikboottochten.
  10. De diverse Oase dorpjes in de woestijn zoals Bahariyya, Kharga en of Farafra laten u het woestijnleven ervaren.

Laat u informeren en gun uzelf de moeder van de aarde zoals de Egyptenaren het zelf zeggen.

Tot horens Annemarie Himmelreich